Sporočilni sistemi

 

Čar sporočilnih sistemov v poslovnih okoljih in zunaj njih je v tem, da omogočajo varno komunikacijo med zaposlenimi, kjer koli je na voljo omrežna povezljivost. Boljši med njimi se znajo samodejno prilagoditi omrežnim pogojem in poskrbeti za dobro uporabniško izkušnjo pri spletnem klepetu, pogovoru ali videoklicu.

 

Microsoft Lync Online

Microsoft Lync Online lahko postane del vsakodnevne delovne učinkovitosti zaposlenih, saj povezuje uporabnike najrazličnejših naprav (računalnikov, tablic, telefonov). Lync zagotavlja dosledno izkušnjo z enim samim odjemalcem in omogoča prisotnost, pošiljanje neposrednih sporočil, glasovne klice, videoklice ob odlični uporabniški izkušnji. Omenjeno orodje omogoča tudi pošiljanje neposrednih sporočil in glasovne klice s stotinami milijonov uporabnikov programa Skype po svetu.

 

Novell Messenger

Novell Messenger je še eno orodje, ki omogoča pošiljanje sporočil med uporabniki naprav, ki delujejo na različnih tehnoloških platformah. Ker gre za poslovno rešitev, je ta bistveno bolj primerna za uporabo v poslovnih okoljih, kjer splošno dostopne storitve spletnega sporočanja niso zaželene (zaupnost informacij, itd.).

 

Pogosta vprašanja in odgovori

 

03.06.2014 15:11

Predvsem s hitrejšo in natančnejšo izmenjavo informacij in vsebin. Pri tem gre lahko za programe, ki omogočajo pisno, govorno ali video komunikacijo.

02.06.2014 15:04

Na področju poslovne programske opreme za sodelovanje obstaja več sto ponudnikov in programov. Ti se med seboj razlikujejo po namembnosti in plačljivosti. Nekatere rešitve, namenjene manjšim skupinam uporabnikov so celo odprtokodne in brezplačne, večina pa je plačljivih. Poleg rešitev, ki omogočajo enostavno izmenjavo komunikacije in dokumentov, najdemo še rešitve, ki pomagajo pri vodenju projektov.

Orodja za sodelovanje prek družabnih omrežij so »najnovejša« moda, kako zaposleni ohranjajo in gojijo stike s partnerji in strankami. Nekatera podjetja jih ignorirajo, spet druga menijo, da so za njihovo poslovanje neprecenljiva.

Vsaj rešitev za deljenje dokumentov (če ne kar dokumentni sistem) in rešitev za skupinsko komuniciranje ter delo.

Najlažja možnost je navadno implementacija/uporaba rešitev, ki delujejo kot storitev iz oblaka. Zaposleni ustvarijo delovne skupine, do spletnega klepeta in izmenjave vsebin pa lahko dostopajo preko spletnega brskalnika na katerikoli pametni napravi.

Strokovnjaki svetujejo

Naziv vsebine

Robert Sraka / MonitorPro
Robert Sraka / MonitorPro
Robert Sraka / MonitorPro
Robert Sraka / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro
Davor Hvala / MonitorPro